Špagety carbonara

Těstoviny s lahodnou krémovou omáčkou a kousky křupavé slaniny chutnají božsky.

Suroviny na 4 porce - 350 g špaget - 50 g tvrdého ovčího sýru - 50 g parmezánu - 100 g libové slaniny nebo uzeného bůčku - 3 vejce - 2 stroužky česneku - 50 g másla - sůl, pepř

Postup

1. Těstoviny uvařte na skus. V hluboké pánvi rozpusťte máslo a opečte kostičky slaniny a česnek. Až bude slanina křupavá a zlatavá, česnek vyjměte a vmíchejte těstoviny.

2. Vejce prošlehejte a smíchejte s většinou nastrouhaného sýra. Pánev s těstovinami odstavte vmíchejte k nim vaječnou směs. Osolte a opepřete.

3. Špagety podávejte posypané zbylým sýra.

reklama
reklama