Špagety carbonara se slaninou

Oblíbené jídlo všech Italů máte hotové doslova za deset minut. A co znamená carbonara? Špagety po uhlířsku.


Suroviny:


1 balení špaget


3 žloutky


50 g parmazánu


5 plátků slaniny


1 lžíce másla


3 lžíce olivového oleje


pepř


sůl


Postup:


Nejprve si v kastrolu s vroucí vodou uvařte špagety a slijte je. Slaninu nakrájejte na kostičky a parmazán nastrouhejte najemno.


Smíchejte žloutky se solí, pepřem a sýrem a přidejte 1 dcl vody z těstovin. Promíchejte.


V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem a osmahněte slaninu. Přidejte těstoviny a zalijte je žloutkovou směsí. Před podáváním špagety posypejte parmazánem a dozdobte třeba bazalkou.

reklama
reklama