Špagety s dýňovou omáčkou

Netradičními těstovinami s boloňskou omáčkou vyšperkovanou dýní dostanete úplně každého.

Suroviny na 4 porce - 500 g špaget - 1 dýně Hokaido - 200 g mletého masa - slunečnicový olej - sůl - 2 stroužky česneku - 80 g tvrdého sýra - bylinky na ozdobu - pečicí papír

Postup

1. Dýni omyjte, nakrájejte na čtvrtky a odstraňte semínka. Položte ji na plech vystlaný pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte asi 40 minut. Nechte ji vychladnout a nakrájejte na kostičky. Špagety uvařte v osolené vroucí vodě al dente.

2. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm mleté maso. Přidejte dýni a opékejte za občasného míchání 5 až 10 minut. Nakonec vmíchejte prolisovaný česnek a osolte.

3. Špagety naservírujte na talíře, přidejte masovo-dýňovou směs a posypte nastrouhaným sýrem. Před podáváním ozdobte bylinkami.

reklama
reklama

Komentáře