Moje šťastná hvězda

Špagety s kuřetem a smetanou

Místo slaniny použijete kuřecí maso, místo pravého parmazánu třeba eidam. Ale i tak bude výsledek dokonalý.


Ingredience:


300 g špaget


2 smetany ke šlehání


1 kuřecí prso


2 vejce


1 stroužek česneku


100 g strouhaného eidemu nebo jiného sýra


2 lžíce olivového oleje


sůl a pepř


bazalka na dozdobení


Postup:


Do misky si rozklepněte obě vajíčka najednou a pořádně je rozmíchejte. Osolte je a opepřete podle chuti, případně přidejte sušenou nebo čerstvou bylinku, kterou zrovna máte doma, výborně se k tomuto účelu hodí například petržel, majroánka nebo libeček.


Do rozmíchaných vajíček následně nalijte obě balení smetany ke šlehání a míchejte tak dlouho, dokud se s vajíčky zcela nepropojí. Opět můžete trochu opepřit nebo osolit. Nakonec přidejte do směsi prolisovaný česnek.


Kuřecí prso si omyje a očistěte, jak jste zvyklí. Náskledně ho rozkrájejte na malé kostičky, případně proužky. V osolené vodě s kapkou oleje si uvařte špagety podle návodu na obalu. Jakmile budou uvařené, vodu slijte a špagety nechte okapat.


Na pánvi si rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte nakrájené kuřecí maso. Jakmile bude dokonale orestované, přidejte k němu smetanu s vajíčkem a pořádně promíchejte. Nakonec na pánev přidejte uvařené a scezené špagety a ještě alespoň dvě až tři minuty míchejte, dokud se směs dokonale nespojí.


Pokrm servírujeme s trochou čerstvé bazalky a bohatě zasypaný nastrouhaným eidemem nebo jiným tvrdým sýrem, například goudou nebo ementálem či madelandem. Nezapomeňte špagety ještě pokapat trochou kvaliního olivového oleje, který jídlo příjemně zjemní a dodá mu nezaměnitelnou chuť.



Náš tip pro lepší chuť


Místo kuřecího masa samozřejmě můžete použít slaninu, nebo také vepřové maso, ideální je panenka. Máte-li rádi pikantní pokrm, přidejte na pánev ještě trochu pokrájené čerstvé nebo sušené chilli papričky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden