Špaldová galetka s meruňkami

Francouzský koláč s ohnutými rohy není pracný a chutná znamenitě.

Příprava: 45 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 15 Kč

Suroviny na 6 porcí

Na těsto

- 170 g špaldové mouky

- 1 lžíce moučkového cukru

- 110 g másla

- 1 žloutek

- 1 lžíce studené vody

Na náplň

- 350 g meruněk bez pecky

- 2 lžíce třtinového cukru

- 2 lžíce kukuřičného škrobu

- 90 ml studené vody

Postup

1. Suroviny na těsto dejte do mísy a ručně propracujte. Dejte do lednice.

2. Nakrájené meruňky, cukr a 40 ml vody povařte 3 minuty. Přilijte 50 ml vody a nechte projít varem.

3. Těsto vyválejte do kruhu a dejte na plech s pečicím papírem. Rozprostřete meruňkovou náplň, okraje ohněte, pomažte žloutkem a posypte cukrem. Pečte při 175 ºC asi 25 minut.

reklama
reklama

Komentáře