Můj čas na kafíčko

Špaldový borůvkový koláč

Můžete ho připravit i z klasické mouky nebo jako bezlepkový z pohankové mouky. Ovoce volte podle sezony. Chutná skvěle s malinami, broskvemi i jablky.

Ingredience: 1 plech

Na těsto:

● 300 g špaldové mouky
● 150 g másla
● 1 vejce
● 1 žloutek
● 70 g cukru

Na dohotovení:

● 500 g borůvek
● 500 g měkkého tvarohu
● 1 vejce
● 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
● 4 lžíce moučkového cukru

Postup:

Do mísy prosejte mouku a smíchejte ji s cukrem. Přidejte máslo, vejce, žloutek a prsty vytvořte drobivou směs. Třetinu směsi nasypte na plech vyložený pečicím papírem. Tvaroh prošlehejte s vejcem, cukrem a pudinkovým práškem.

Takto připravený tvaroh nalejte na těsto na plechu. Přidejte vrstvu borůvek a nakonec nasypte zbylou drobivou směs. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte asi 40 min.

Příprava: 40 min
Cena za porci: 16 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden