Špaldový mrkvový chleba

Tento chlebík je skvělý k snídani nebo ke svačině. Výborný je samotný nebo namazaný medem nebo arašídovým máslem.

Suroviny

- 150 g špaldové mouky - 50 g ovesných vloček - 50 g vlašských ořechů - 2 lžíce lněných semínek - 100 ml slunečnicového oleje - 1 vejce - 2 měkké banány - 1 hrnek nastrouhané mrkve - 1 lžička skořice - 2 lžíce tmavého třtinového cukru - špetka soli - 2 lžičky prášku do pečiva - tuk na vymazání formy

Postup

1. Do větší mísy nasypte špaldovou mouku, vločky, nasekané vlašské ořechy a lněná semínka a promíchejte. Přidejte olej a vejce a pořádně promíchejte, aby se všechny složky spojily.

2. Banány oloupejte a rozmačkejte vidličkou a spolu s nastrouhanou mrkví přimíchejte do těsta. Nakonec vmíchejte skořici, cukr, špetku soli a prášek do pečiva. Zlehka promíchejte.

3. Chlebovou formu vymažte tukem a nalijte do ní těsto. Chleba pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 50 minut. Propečenost ověřte špejlí.

reklama
reklama