Můj kousek štěstí

Španělská kuchyně: Koláč tarta de Santiago

Tento španělský mandlový koláč bez mouky se přímo rozplývá na jazyku. Podává se s panákem cherry nebo s drobným ovocem, případně zdobený lístky meduňky.

Potřebujete:

✿ 4 vejce
✿ 200 g cukru krupice
✿ 200 g mletých mandlí
✿ špetku skořice
✿ kůru z 1 citronu
✿ špetku soli
✿ moučkový cukr

1. V míse šlehejte vejce s cukrem alespoň 5–10 minut do husté nadýchané světlé pěny. Do pěny postupně zašlehejte mandle, špetku skořice, soli a citronovou kůru.

2. Těsto vlijte do vymazané nebo pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 20–25 cm. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut, zda je koláč hotový, vyzkoušejte špejlí.

3. Upečený koláč vytáhněte z trouby a nechte vychladnout. Poté povrch koláče posypejte moučkovým cukrem a podávejte například ozdobený lístky čerstvé meduňky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden