Španělské koblížky s čokoládou

Suroviny na těsto:  1 sklenice vody  125 g másla  1 sklenice hladké mouky  špetka soli  3 středně velké vejce  moučkový cukr  rostlinný olej Čokoládová omáčka:  150 ml čokolády, nejlépe hořké  100 ml 30 % smetany

Postup: Do hrnce dáme vařit vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu.

Pomalu přisypáváme mouku se špetkou soli a mícháme, dokud se přísady nespojí. Necháme vychladnout a postupně vmícháme vejce. V hrnci rozpálíme olej. Připraveným těstem naplníme sáček na zdobení a opatrně vymáčkneme cca 7 cm dlouhé pásky přímo do oleje.

Smažíme dozlatova. Hotové koblihy zbavíme přebytečného tuku a posypeme moučkovým cukrem. Jak na omáčku: Do rozehřátého hrnce nalijeme smetanu a mícháme. Přidáme na kostičky nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí.

Horkou omáčku podáváme v miskách a namáčíme v ní koblihy.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama