Španělské kuře s koriandrem

Děti i dospělí si pochutnají na ryze španělském pokrmu, kterému dominuje nejen rýže, ale i kuře a uzená mletá paprika.


Suroviny:


400 g kuřecích prsou


200 g rýže basmati


1,5 l kuřecího vývaru


1 citron


3 lžíce řepkového oleje   


1 lžíce uzené mleté papriky Σ sůl, pepř


2 stroužky česneku Σ snítka čerstvého koriandru


1 lžička mletého tymiánu


Postup:


V misce smíchejte všechno koření a kuřecí maso potřete olejem a následně i kořenicí směsí. V hlubší pánvi rozpalte olej a maso zprudka z obou stran opečte. Rýži propláchněte a vsypejte do hrnce nebo do jiné hluboké pánve.


K rýži přidejte zbytek koření,  česnek, vývar, šťávu z poloviny citronu a pořádně promíchejte. Nyní na rýži vyskládejte kuřecí maso a zakryjte jej poklicí. Duste zhruba 25 minut, dokud není kuřecí maso měkké a rýže uvařená tak akorát na skus. Jídlo dozdobte nasekaným koriandrem a pokapejte ještě trochou citronu.


Náš tip


Můžete přidat ještě špetku muškátového oříšku a lžičku mletého chilli.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden