Moje šťastná hvězda

Španělské pomeranče s pěnovými noky

Když se vše podaří, a navíc vše krásně naservírujete, pak už stačí si jen představit slunné Španělsko, odkud recept v podání Ivany Andrlové pochází.

Ingredience: 6 španělských pomerančů, třtinový cukr, 1 vanilková zmrzlina nebo podle chuti, 4 cl medoviny

Na pěnové nočky: 2 žloutky, 100 g hořké 80% čokolády, 100 ml smetany, 30 g třtinového cukru, 50 ml mléka

Postup: Na nočky si oddělíme žloutky od bílků, odvážíme si třtinový cukr, který přidáme ke žloutkům a vyšleháme do pěny. Přihřejeme mléko a smetanu v kastrůlku a přidáme smíchané ingredience do pěny. Promícháme, vrátíme zpět do kastrolku a pozvolna vaříme, dokud není směs hustá. Čokoládu si nadrobíme na kousky a dáme do mísy.

Když už nám směs zhoustne, čokoládu zalijeme a metličkou mícháme, dokud se všechna čokoláda nerozpustí. Celou směs přelijeme do mističky a dáme do lednice ztuhnout. Ze dvou pomerančů si vymačkáme šťávu, kterou svaříme s trochou třtinového cukru a medovinou a redukujeme na poměrně hustou šťávu.

Tou pak přelíváme nazdobené pomeranče. Omyjeme celé pomeranče. Nakrájíme je i se slupkou na kolečka, nandáme je na talířek, a přidáme vanilkovou zmrzlinu. Z lednice vyndáme připravenou hmotu, ze které kávovou lžičkou vykrajujeme čokoládové nočky. Dáme na talířky, zakápneme trochou medu, olivovým olejem, přidáme pár lístků máty a do zmrzliny můžeme zapíchnout cukrářský piškot. Na závěr vše přelijeme redukcí z pomerančů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden