Španělské ptáčky

Ač jde o klasickou českou kuchyni, můžete ji uvařit i zdravou cestou a zároveň si na ní pochutnat.


Příprava: 95 min


Náročnost: x x


Cena: 175 Kč


Potřebujete:


700 g hovězího zadního masa


pepř, sůl


4 cibule


plnotučnou hořčici


4 vejce


100 g šunky vcelku


4 sterilované okurky


1–2 brambory


1. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte je, osolte a opepřete. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na čtvrtiny, šunku na hranolky, okurky napůl. Plátky masa potřete hořčicí, na každý položte proužek šunky a 2 čtvrtky vejce, okurku a plátky srolujte. Omotejte je nití a svažte.


2 Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na pánvi bez tuku dozlatova. Pak ji přendejte do mixéru a s trochou vody rozmixujte dohladka. Na suché pánvi opečte i ptáčky. Rozmixovanou cibuli a ptáčky vložte do tlakového hrnce a zalijte vývarem, přilijte i trochu láku z okurek na ochucení.


3 Dusíte asi 45 minut. Ke konci varu nastrouhejte najemno syrové brambory, přidejte k ptáčkům a vše vařte ještě 10 minut. Podávejte s rýží nebo šťouchaným bramborem.

reklama
reklama