Španělské ptáčky podle Karla Voříška

Vyložená lahůdka pro milovníky tradiční české kuchyně

Ingredience: 4 porce

● 4 plátky zadního hovězího masa
● hořčice
● 2 vejce natvrdo
● 2 párky
● 2 okurky
● 150 g slaniny
● 2 cibule
● olej
● kmín
● hladká mouka
● worcesterová omáčka
● sůl ● pepř

Karel Voříšek a jeho Španělské ptáčky! Dobrou chuť!

Postup:

Plátky masa naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany je pak potřeme troškou hořčice, naplníme je slaninou, kouskem párku a vejce, okurkou a pak maso zabalíme. Nakonec je zpevníme provázkem nebo kovovými jehlami.

V kastrolu rozpustíme zbylou pokrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a masové závitky, které zprudka a ze všech stran opečeme.

Přilijeme vodu, přidáme sůl, pepř a kmín a pod pokličkou dusíme, až je maso dokonale měkké.

Vyndáme maso z kastrolu, vývar zahustíme směsí studené vody a hladké mouky a podle chuti přidáme sůl, pepř, worcesterovou omáčku a dijonskou hořčici.

Podáváme s rýží, případně s knedlíkem.

Tip: Pro zvýraznění chuti zkuste do vývaru ještě přidat chilli papričku.

Příprava: 80 min
Cena za porci: 70 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden