Můj čas na kafíčko

Špatné rozhodnutí změnilo mé dceři život!

Nechala se přemluvit od přítele k osudnému kroku...

Byla jsem ráda, když si dcera konečně našla přítele. Ukázalo se však, že jsem se radovala předčasně.

Hlavním problémem mojí dcery Lucie bylo, že si nenechala od nikoho nic poradit. Vždycky byla vůči nám jako rodičům v opozici. Ačkoliv jsme se často dostávali do sporů, zejména v době její puberty, přála jsem si samozřejmě, aby našla svoje životní štěstí.

Přítel ji přemluvil

Po dvacítce se Lucie trochu uklidnila. Našla si dobrou práci, která ji bavila. S partnery to bylo horší. Poměrně rychle je střídala a vypadalo to, že si nemůže nebo nechce vybrat. Potom se bláznivě zamilovala do Erika.

Pocházel z bohaté rodiny, což bohužel bylo pro Lucii jedním z kritérií. Brzy spolu začali bydlet. Zanedlouho Lucie otěhotněla a já jsem se těšila na to, že bude svatba a stanu se babičkou. Moje radost byla ovšem předčasná.

Lucie byla na pochybách, jestli je na mateřství připravená. Zatímco já jsem ji přesvědčovala, že ano - a opravdu jsem to tak cítila - ona se nechala od svého přítele bohužel přemluvit, aby šla na interrupci.

Bylo mi to moc líto, ale nemohla jsem s tím nic dělat. Čím víc jsem se Lucii snažila přemlouvat, tím víc trvala na svém. Musela jsem respektovat její rozhodnutí, i když to bolelo.

Dnes už je pozdě

Dcera dál žila s Erikem. Moc se mi to nelíbilo, protože čím víc jsem ho znala, tím víc mi připadal jako rozmazlený sobec. Nedovedla jsem si ho představit jako pozorného manžela nebo otce.

Za rok se situace opakovala. Lucie opět přišla do jiného stavu. Tentokrát už byla na pochybách, jak se rozhodnout. Nechala se ale znovu přemluvit od Erika a opět šla na zákrok. Mělo to smutné následky.

Od lékařů se pak dcera dozvěděla, že už další děti mít nemůže. S Erikem se brzy poté rozešla. Dnes obou svých rozhodnutí o přerušení těhotenství lituje, ale už je pozdě.

Mužům moc nevěří, bydlí sama a léčí se s depresemi. Když se spolu bavíme, uznává, že jsem měla pravdu a že si sama zkazila život kvůli chlapovi, který za  to nestál. Minulost ale už zpátky nevrátí.

Veronika S. (58), Most

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden