Moje šťastná hvězda

Špekáčkové jednohubky se zelím

Chcete ochutnat něco skutečně nevšedního?


Suroviny:


4 špekáčky


2 hrnky kysaného zelí


5 lžic hořčice (kremžské nebo plnotučné)


1 nebo 2 velké čerstvé bagetky, případně chléb


olej na restování


3 stroužky česneku


čerstvé bylinky na ozdobu (například petrželka, libeček nebo koriandr)


Postup:


Na rozpáleném oleji orestujte jak špekáčky nakrájené na silnější kolečka, tak i na kolečka nakrájenou bagetku, případně třeba plátky chleba. Můžete restovat všechno spolu, tak pečivo dostane nezaměnitelnou vůni. 


Pečivo potřete prolisovaným česnekem a pak na ně umístěte větší vrstvu hořčice. Na každý kousek pečiva umístěte silnější kolečko opečeného špekáčku a bohatě ho zasypejte kysaným zelím. 


Nezapomeňte do každé jednohubky zapíchnout párátko. Máte-li po ruce čerstvou bylinku, dozdobte jednohubky bylinkami. Jednohubky výtečně chutnají zatepla i zastudena. Přejeme dobrou chuť!


Náš tip


Buřty můžete podávat i s holandskou omáčkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden