Špekové knedlíky

Jednoduché a velice oblíbené. Stihnete klidně k večeři ve všední den

Budete potřebovat

10 rohlíků nebo housek

700 g vepřového uzeného bůčku

4 vajce

300 ml mléka

150 g polohrubé mouky

sůl, muškátový květ, sekaná petrželka

trocha oleje

Postup


  1. Nakrájet pečivo a maso na drobné kostičky. V hrnci na oleji opečte bůček. Přisypejte rohlíky a ještě chvíli opékejte dokřupava.

  2. Nasypte do mísy, přelejte mlékem a rozkvrdlanými vejci a nechte vsáknout. Poté dochuťte vším kořením a dobře promíchejte.

  3. Přidejte mouku, aby se směs spojila v kompaktní hmotu.

  4. Promíchejte holýma rukama, vytvarujte kouli a nechte chvíli uležet a sesednout.

  5. Poté mokrýma rukama koulejte knedlíky velikosti rajčete a házejte je do vroucí slané vody.

  6. Vařte asi 25 minut až vyplavou na povrch. Hotové propíchněte, aby vyšla pára. Podávejte s okurkou nebo moravským zelím. .

reklama
reklama