Špenátová roláda se šunkou

Není nad lepší lehký oběd či pořádnou svačinku a přesně takový pokrm je originální roláda s kuřecím masem.

Ingredience: 200 g čerstvého listového špenátu, 5 vajec, 4 lžíce špaldové mouky, 1 kypřící prášek, 1 lžíce olivového oleje, 2 špetky soli

Náplň: 50 g strouhaného tvrdého sýra, 80 g šunky nakrájené na plátky, 2 stroužky česneku, 100 g měkkého tvarohu, 2 lžičky majolky

Postup: Na pánvi rozpálíme olej, 1 prolisovaný stroužek česneku a na něm spaříme špenát, který necháme vychladnout. Oddělíme bílky od žloutků a připravíme z nich tuhý sníh. Zvlášť našleháme žloutky, přidáme do nich mouku, prášek do pečiva, špetku soli a opatrně vmícháme sníh. Nakonec vmícháme vychladlý špenát. Hmotu nalijeme na plech, který před tím vyložíme papírem na pečení a dáme do předehřáté trouby.

Pečeme při 200 °C zhruba 10 minut. Po vyjmutí z trouby roládu ihned srolujeme a necháme ji vychladnout. Připravíme si mezitím náplň tak, že smícháme sýr, prolisovaný česnek, tvaroh a majolku. Vychladlou roládu opatrně rozbalíme, potřeme náplní, vyskládáme na ni šunku, srolujeme ji a dáme do lednice vychladit.

.

reklama
reklama