Špenátové kari

Kari je klenotem indické kuchyně. Připravuje se z masa, ryb či zeleniny a podává se v husté omáčce.

Suroviny na 4 porce - 2 lžíce slunečnicového oleje - 1 cibule - 1 stroužek česneku - 1 lžička nastrouhaného zázvoru - 1 lžička kurkumy - 1 lžička kmínu - ½ lžičky koriandru - 2 kuřecí prsa - 300 g máslové dýně - 1 červená paprika - 400 g loupaných rajčat - 300 ml kuřecího vývaru - 200 g špenátových listů - 200 g rýže basmati - 2 lžíce bílého hustého jogurtu - bylinky na ozdobu

Postup

1. Cibuli oloupejte a společně s česnekem nasekejte nadrobno. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky. Papriku očistěte od jádřince a nakrájejte na kousky.

2. Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a 10 minut poduste. Přidejte česnek a zázvor a spolu s cibulí duste ještě minutu. Přidejte všechno koření a vařte další minutu. Nakonec přidejte kuřecí maso, oloupanou dýni nakrájenou na kostičky a papriku. Opékejte 3 minuty, pak přimíchejte rajčata a vše zalijte vývarem.

3. Přiveďte k varu a na mírném ohni duste 25 minut. Mezitím uvařte rýži podle návodu. Ke konci vaření přidejte ke kari očištěné nasekané špenátové listy a nechte zavadnout. Přidejte jogurt a krátce povařte.

4. Kari promíchejte s rýží, ozdobte bylinkami a podávejte.

reklama
reklama

Komentáře