Špenátovo-ricottové gnocchi

S jemnou ricottou skvěle kontrastuje kyselá citronová šťáva.


Ingredience:
300 g čerstvého špenátu
250 g ricotty
1 stroužek česneku
3 vejce
150 g hladké mouky
180 g nastrouhaného parmazánu
1 špetka muškátového oříšku
1 citron
6 lžic olivového oleje
rukola
pepř


Postup:
Přiveďte k varu větší množství vody. Jakmile voda začne vřít, vhoďte listy špenátu a 1–2 minuty je nechte povařit. Poté je ihned sceďte, propláchněte studenou vodou, osušte a nasekejte je najemno.


Špenát dejte spolu s ricottou, česnekem, parmazánem, moukou, vejci a špetkou muškátového oříšku do mísy a vše promíchejte. Podle chuti dosolte a opepřete.


Vytvarujte kuličky velikosti vlašských ořechů a pomoučete. Vše dejte na minimálně 30 minut vychladit. V misce si vyšlehejte 6 lžic olivového oleje se šťávou a nastrouhanou kůrou z jednoho citronu. Jakmile gnocchi vyplavou na hladinu, nechte je vařit ještě jednu minutu a přendejte do citronové omáčky. Podávejte s rukolou a parmazánem.

reklama
reklama

Komentáře