Špenátový salát s kuřecím masem

Baby špenát ve spojení s grilovaným kuřecím je opravdu lahodná kombinace salátu. O to víc, když ho ještě nakonec dochutíte speciálním dresinkem!


Ingredience:


500 g kuřecích prsou, grilovaná/ vařená


½ lžičky kurkumy


2 lžíce extra panenského olivového oleje


150 g baby špenátu


půl malé červené cibule, na tenké plátky


1 šálek nakrájených cherry rajčat na plátky


1/3 šálku celých mandlí


1 malé avokádo nakrájené na plátky


sůl a pepř


Dresink:


½ šálku Maille Honey Dijon Hořčice


2 lžíce jablečného octa


2 lžíce extra panenského olivového oleje


1 lžíce česnekové pasty / mletého česneku


 2–3 lžíce vody


sůl a pepř


Postup:


Kuřecí prsa velkoryse ochuťte solí, pepřem a kurkumou. Koření rukama vetřete do kuřete.


Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním stupni. Kuřecí prsa opečte, asi 5–6 minut z obou stran. Poté odložte opečená prsa stranou.



Náš tip


V míse smíchejte hořčici, jablečný ocet, olivový olej, česnek, sůl a pepř. Přidejte lžíci vody, abyste dosáhli požadované konzistence dresinku.


Rovnoměrně rozdělte špenát do dvou větších salátových mís. Přidejte plátky červené cibule, nakrájená cherry rajčata, mandle a pokrájené avokádo na plátky.


Prsa nakrájejte na plátky a navršte na hotový salát. Nakonec salát pokapejte medovým dijonským dresinkem. Dobrou chuť!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden