Špenátový salát s kuřecím masem

Baby špenát ve spojení s grilovaným kuřecím je opravdu lahodná kombinace salátu. O to víc, když ho ještě nakonec dochutíte speciálním dresinkem!


Ingredience:


500 g kuřecích prsou, grilovaná/ vařená


½ lžičky kurkumy


2 lžíce extra panenského olivového oleje


150 g baby špenátu


půl malé červené cibule, na tenké plátky


1 šálek nakrájených cherry rajčat na plátky


1/3 šálku celých mandlí


1 malé avokádo nakrájené na plátky


sůl a pepř


Dresink:


½ šálku Maille Honey Dijon Hořčice


2 lžíce jablečného octa


2 lžíce extra panenského olivového oleje


1 lžíce česnekové pasty / mletého česneku


 2–3 lžíce vody


sůl a pepř


Postup:


Kuřecí prsa velkoryse ochuťte solí, pepřem a kurkumou. Koření rukama vetřete do kuřete.


Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním stupni. Kuřecí prsa opečte, asi 5–6 minut z obou stran. Poté odložte opečená prsa stranou.



Náš tip


V míse smíchejte hořčici, jablečný ocet, olivový olej, česnek, sůl a pepř. Přidejte lžíci vody, abyste dosáhli požadované konzistence dresinku.


Rovnoměrně rozdělte špenát do dvou větších salátových mís. Přidejte plátky červené cibule, nakrájená cherry rajčata, mandle a pokrájené avokádo na plátky.


Prsa nakrájejte na plátky a navršte na hotový salát. Nakonec salát pokapejte medovým dijonským dresinkem. Dobrou chuť!

reklama
reklama

Komentáře