Špenátový v rýžové krustě

Suroviny:
 400 g rýže
 3 vejce
 sůl, pepř
 trocha oleje
Náplň:
 1 cibule a stroužek česneku
 1-2 sáčky čerstvého špenátu
 400 g polotučného tvarohu
 2 vejce
 80 g parmazánu
 3 lžíce kopru
 máta

Postup:
Troubu předehřejeme na 185 °C. Rýži smícháme s 1 vejcem, solí a pepřem. Směs rozprostřeme do vymazané formy o průměru 23 cm (na dno i boky) a pečeme 10 minut. Mezitím na kapce oleje opečeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme špenát a necháme jej zavadnout. Tvaroh smícháme s parmazánem, nasekanými bylinkami a 2 vejci, pak obě směsi spojíme a osolíme. Přeneseme na rýžový základ a pečeme 30 minut.

reklama
reklama

Komentáře