Moje sladké tajemství

Šperkovnice ze staré knihy

Zajisté máte doma bichli, již už jste četli nebo ji číst ani nehodláte. Proměňte ji v krásnou šperkovnici, která bude střežit vaše poklady.

Jak na to?

1. Začněte tím, že knihu otevřete a všechny vnitřní stránky slepte po obvodu k sobě. Lepte opravdu pečlivě, hlídejte si, aby se nedělaly vzduchové kapsy, jež by způsobily nerovnosti, a celá šperkovnice by byla hrbatá. Celý svazek slepených stránek pak pečlivě přilepte k dolní části vazby.

2. Do svazku slepených stránek vyřízněte okénko tak, aby vznikl obdélníkový či čtvercový tvar, do něhož budete své poklady moci vložit. Okénko by mělo mít tloušťku stran alespoň 2 centimetry. Ideální je použít řezák na papír nebo ostrý nůž. Pokud se objeví nějaké nerovnosti, strany klidně zapilujte.

3. Následně můžete strany nabarvit lakem dle vaší fantazie a poté vše zpevněte bezbarvým lakem. Vznikne tak i důkladná opora, kdyby se stránky náhodou rozlepily.

4.  Vnitřní prostor můžete posléze vystlat libovolnou látkou a přední stranu knihy – víčko šperkovnice – ozdobit dle libosti. Máte hotovou šperkovnici.

Tip!

Tip: Jako ozdoby na vaši novou šperkovnici můžete použít krajky, korálky, umělé květiny či ornamenty z barevného papíru. Polepit ji můžete i fotkami.

Letní kabelka z šátku

Kabelka je nepostradatelnou součástí každé ženy. Vyrobte si ji z vašeho oblíbeného šálu, který už jinak nevyužijete. Poslouží jako originální kousek ke každému outfitu.

1. Šátek si nejprve položte na rovnou plochu. Vezměte dva protilehlé cípy a pořádně je svažte k sobě.

2. Udělejte uzel s dlouhými konci, aby byla kabela hodně uzavřená, jinak z ní budou věci padat. Pak svažte zbylé volné cípy tak, aby bylo ucho co nejdelší. Než je ale svážete, jako ozdobu můžete na oba konce navléct korálky, aby vaše kabelka nebyla fádní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden