Špíz marinovaný v jogurtu

Špíz je oblíbená pochoutka. Jednoduše na špejli napícháte to, co máte rádi.


Ingredience:


sůl


grilovací koření


salátová okurka


800 g jehněčí krkovice


1 paprika (červená)


2 cibule


2 lžíce oleje


1 lžíce máty (nasekaná)


2 lžíce citronové šťávy


400 ml bílého jogurtu


4 stroužky česneku


Postup:


Smíchejte 100 g bílého jogurtu s utřeným česnekem, 1 lžící citronové šťávy, nasekanou mátou, olivovým olejem a kořením. Na kousky nakrájené maso dejte do marinády, zlehka promíchejte a pak nechte ještě alespoň dvě hodiny marinovat v chladničce.


Tzatziky:


Okurku si nastrouhejte, prosolte a nechte ji okapat v cedníku. Zbytek jogurtu smíchejte s olejem, lžící citronové šťávy a stroužkem česneku. K tomu přidejte okurku a promíchejte. Cibule a papriku nakrájejte a napíchejte s masem na špízy. Ty pak ze všech stran opečte na grilu a podávejte s tzatziky.

reklama
reklama

Komentáře