Můj kousek štěstí

Spojené arabské emiráty jsou nejlepší na podzim

Užijete si sluníčka, sametových pláží a výhodných nákupů vánočních dárků

Stávají se stále oblíbenějšími. Zejména v moderní Dubaji je bezpečno a velký luxus za přijatelnou cenu. Navíc se tu mohou pochlubit mnoha světovými NEJ.

Pýcha Blízkého východu – to jsou Spojené arabské emiráty. Není to jen Dubaj, která okouzluje svou výjimečností, luxusem a originálními stavbami, ale najdete tu také hezké památky, výbornou kuchyni, zajímavé výlety a nádherné pláže.

Nudit se tu nebudete. Mezi oblíbené aktivity tu patří výlety na lodích, které můžete spojit se šnorchlováním a potápěním, a vyrazit můžete i na rybářské výpravy nebo se naopak vydat do vnitrozemí na čtyřkolkách za dobrodružstvím.

Vyhlášená Dubaj

Luxusu si nejvíce všimnete v Dubaji. V tomto městě musíte určitě vidět Věž Arabů – Burdž al Arab. Je to jeden z nejluxusnějších hotelů světa, pyšní se sedmi hvězdičkami a má tvar plachetnice, která jej činí nezaměnitelným.

Dá se říct, že se stal symbolem Dubaje. Vydat se můžete také k nejvyšší budově světa, mrakodrapu Burdž Chalífa. A čekají vás tu další úžasné objekty – například obchodní centrum Mall of the Emirates, místní trhy, přístav nebo obří aquapark Aquaventure.

A co takhle zahrada Dubai Miracle Garden, kde se nachází 45 milio­nů květin v nejfantastičtějších tvarech? To je velká atrakce pro děti a milovníky květin. Na své si tu přijdou i ti, kdo nehledají jen luxus, ale historii.

Zamířit byste měli především do Muzea islámské civilizace a do hlavního města Abú Dhabí, kde stojí Mešita šejka Zayeda, kam se vejde až 40 tisíc věřících. V mešitě uvidíte i jeden z největších lustrů světa. Působivým zážitkem bude návštěva pevnosti Fudžajra, kde se nachází archeologické naleziště.

A určitě musíte vidět slavné Palmové ostrovy. Jsou to uměle vytvořené ostrůvky v moři, tři mají tvar palmy a jsou připoutány kmenem s pevninou. Ostrovy, vyrobené z kamenů, vyrůstají ze dna, moře je tu mělké, což stavitelům jistě pomohlo. Na ostrovech se nachází nádherné hotely, z nichž tím nejvelkolepějším je Atlantis.

Za relaxem i za nákupy

Poznávat tu můžete i přírodní krásy. Pohoří Al-Hadžar zde vytváří malebnou scenérii v poušti. Pokud se do těchto míst vypravíte, odměnou vám bude úžasný výhled do kraje. Vyrazit ale můžete také k přírodní laguně Umm al-Kuvajn.

Pokud ovšem chcete jen pořádný relax, čekají vás tu písečné pláže a teplé moře. Mezi nejkrásnější patří Al Mamzar, Jumeirah, Al Corniche, Saadiyat a Kite Beach. A v neposlední řadě se v této zemi opravdu skvěle nakupuje.

Mnoho lidí létá do Dubaje výhradně za nákupy. Zejména luxusní oblečení, elektronika a šperky tu jsou mnohem levnější než v Evropě. Na zdejších trzích seženete mimo jiné také mnoho rozmanitých druhů voňavého koření.

Jak se nejlépe stravovat?

Pokud si objednáte pobyt v hotelu i se stravou, jistě nebudete litovat. Hotelové bufety bývají bohaté, a to i v hotelech nižší kategorie. Nejlevněji se pak najíte v restauracích v nákupních centrech.

Tradičním jídlem je Shawarma, což je opečené maso se zeleninou a dresinkem z česnekové omáčky. Alkohol seženete v hotelech, barech a restauracích. Ovšem v nejvíce konzervativním emirátu Šardžá je konzumace alkoholu zakázána všude.

Dovolenou na 8 dní se snídaní ve čtyřhvězdičkovém hotelu pořídíte již od 11 900 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden