Moje sladké tajemství

Spona do vlasů s korálky

Máte neposedné vlasy nebo se ráda zdobíte? Vyrobte si originální sponu do vlasů, která může zdobit vás nebo být milým dárkem kamarádce.

Budeme potřebovat:

 francouzská spona

 korálky různých tvarů, barev či velikostí

 nerezový drátek o průměru 0,2 mm, délka 2 m

 štípací a ploché kleště

Jak na to?

1. Ustřihněte 2 m nerezového drátku, který má průměr 2 mm (lze použít i 3 mm). Drátek provlékněte dírkou ve sponce a asi 2 cm od konce jej upevněte – zakruťte, aby se nevyvlékl.

2. Na drátek navlékněte 3–4 korálky tak, aby zůstaly na pohledové straně spony. Drátek podtočte pod sponou. Nyní kolem celé spony ještě jednou obtočte drátek, tentokrát ale bez korálků.

3. Přidejte další řadu korálků a opět podtočte drátek pod sponou. Následně omotejte celou sponu samotným drátkem a pak přidejte další řadu korálků. Tímto postupem vytvoříte celou sponu.

4. Nakonec zajistěte drátek – protáhněte jej korálky a odstřihněte. Konec drátku zatlačte směrem k tělísku spony, aby nikde nevyčníval nebo neškrábal. Elegantní a originální spona je hotová.

Tip: Na sponu můžete použít i jiné dekorace nežli jen korálky. Vyzkoušet také můžete knoflíky, stuhy nebo polodrahokamy. Barvy si můžete sladit s oblečením.

Vyrobte si suchou vazbu jako podzimní dekoraci

Budeme potřebovat:
 Nasušené květiny (růžový nebo bílý smilek, slaměnky, pestrovku, černuchu, craspedii, statici, nevěstin závoj, makovice, máčku, třeslici barvířku, plesnivec, vratič obecný, chrpu, levanduli a okrasné trávy)

 aranžovací hmota

 váza

 aranžérský drátek

 tavná pistole

Jak na to?

1. Květiny si připravte a podle vázy, květináčku či sklenice si zkraťte jejich délku. Jednou z důležitých pomůcek je aranžérská hmota – oasis na suché květiny, který se vyrábí v různých tvarech.

Hmotu vložíte do vybrané vázy a do ní zapichujte květiny. Pokud jste květiny zastřihla moc nebo se vám ulomily suché stonky, sáhněte po drátku.

2. Když už máte květiny naaranžované podle vašich představ, ale chcete si kytici ozvláštnit, můžete do květů přidat různé perly nebo stuhy. O jejich udržitelnost se postará lepicí tavná pistole.

Po zapnutí taví lepidlo z tyčinek na tekoucí hmotu, která přilepí takřka cokoliv k čemukoliv. Hodit se vám budou i různé papírové i saténové stuhy, rafie – různobarevné lýko, provázek a případně i drátěné pletivo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden