Můj čas na kafíčko

Sprcha versus vana: Co je lepší?

Upřednostňujete tekoucí proud vody, nebo máte ráda klidnou hladinu „stojaté vody“ ve vaně? Obojí má pro vaše tělo blahodárné účinky! Jak sprcha, tak i vana má svoje pro a proti. Proto byste měla tyto dva typy umývání využívat a třeba střídat. Častější by mělo být rozhodně sprchování.

Sprcha prospívá více vaší pokožce

Kromě pečlivější hygieny je sprcha také úžasná pro rozproudění vašeho krevního oběhu. A pokud se nebráníte ani studenému proudu vody, vězte, že budete pociťovat daleko větší pohodu a zbavíte se náladovosti a depresí.

Navíc si tímto způsobem také posílíte celkovou imunitu těla. Sprcha je obecně rychlejším způsobem koupání, proto ji využívá větší množství lidí a je to tak správně. Sprchování byste měla preferovat ve všedních dnech a o víkendu si kdyžtak dopřát pohodovou hřejivou koupel plnou pěny a třeba i plápolajících svíček.Toužíte po příjemném uvolnění svalů a celkové relaxaci? Pak raději vklouzněte do vany plné teplé vody a bublin. Je pro vás poležení ve vaně naprostá lahoda stejně jako relaxační masáž?

Při koupeli ve vaně se nejlépe uvolníte

Je to navíc daleko levnější varianta než předražené masážní procedury. Určitě si vanu dopřávejte, ale omezte koupel na jednou týdně. Časté naložení do vany totiž vaši pleť paradoxně vysušuje. I po koupání byste se měla ještě krátce osprchovat proudem vody, který smyje všechny nečistoty z těla mnohem důkladněji.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden