Moje šťastná hvězda

Sprchový gel pro vaši pokožku

Pro všechno, co potřebujete k výrobě sprchových gelů, se vydejte do obchodu s biokosmetikou anebo do každé větší drogerie, kde víte, že prodávají také přípravky v bio kvalitě. Sice si trochu připlatíte, ale zato budete vědět, že své pokožce dáte vše, po čem touží.A navíc oproti běžně dostupným přípravkům pár desítek korun určitě ušetříte.

Rozmarýn s kokosem

Připravte si čtvrt šálku bio kokosového mléka, třetinu čistého mýdla s rozmarýnovou nebo třeba levandulovou vůní a pár kapek rozmarýnového esenciálního oleje.
Pokud máte mýdlo v tuhém stavu, nejdříve ho nastrouhejte. Pak všechny suroviny vložte do mixéru a pořádně promixujte. Sprchový gel uchovávejte ve skleněných dózách, nikdy ne v plastových, protože se v nich mnohem snadněji množí bakterie.

Olejový sprchový gel

Budete potřebovat 250 ml mýdlového základu, 10 až 20 ml oleje lisovaného zastudena (slunečnicový, sezamový, arašídový nebo mandlový) nebo 50 ml aloe vera gelu a 7,5 ml esenciálních olejů.

Klidně použijte více druhů. Smíchejte 10 až 20 ml rostlinného oleje lisovaného zastudena a esenciální oleje. Směs vlijte do připravené skleněné lahvičky s neutrálním mýdlem a pořádně protřepejte. Pokaždé když budete chtít gel použít, znovu s ním zatřepejte, aby se olej od mýdla neodděloval.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden