Můj kousek štěstí

Srdečník posílí ve vedrech vaše srdce

Jak už název této bylinky napovídá, je skvělým pomocníkem při péči o celý kardiovaskulární systém a je proto dobrou prevencí proti infarktu.

Rostlina jménem Srdečník obecný je výborným lékem na všechna srdeční onemocnění, která souvisí zejména s vysokým krevním tlakem.Pro zdravotní účely se sbírají listy i květy. Plody se semeny je třeba vynechat. Rostlina se suší ve stínu zavěšená ve svazečku. Srdečník podporuje imunitní systém a nervovou soustavu. Nejvíce však ovlivňuje srdce.má výraznou zklidňující schopnost, je dokonce třikrát až čtyřikrát účinnější než kozlík lékařský Jeho užíváním lze stabilizovat tlukot srdce a snížit vysoký krevní tlak. Představuje účinnou prevenci před kardiovaskulárními onemocněními a chrání zejména v období, která jsou pro zátěž srdce nebezpečná.Někteří léčitelé řadí srdečník i k bylinám, které ve směsích pomáhají při léčbě cukrovky.

Co všechno léčí?

Chrání nervový systém, odstraňuje nervozitu, pocity úzkosti a stres, zajišťuje klidnější spánek, tlumí hysterii, pomáhá při migréně, stimuluje funkci štítné žlázy, pomáhá při poruchách trávení.Před užíváním srdečníku byste však měli vědět, že mírně ředí krev, proto by jeho užívání měly osoby s poruchami srážlivosti krve konzultovat s lékařem. Čaj ze srdečníku odstraňuje bušení srdce, reguluje krevní oběh, uvolňuje křeče, ženám pomáhá při klimaktériu s bušením srdce a pocením a mužům mírní prostatické bolesti.Pro uklidnění nervů se doporučuje koupel. Potřebujete k ní 150 g srdečníku, 150 g máty peprné a 150 g vachty, směs spaříte ve 3 litrech vody, necháte 1/4 hodiny stát, procedíte a vlijete do lázně. Čaj ze srdečníku je také výborným prostředkem pro smývání kosmetických obličejových masek, který nejen šetří, ale také léčí pokožku.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden