Srnčí guláš na pivu

Suroviny na 6 porcí:

800 g srnčí kýty

100 g špeku

2 rajčata

2 ks červené papriky

4–5 červených cibulí

vývar

sůl

pepř

6 kuliček nového koření

majoránka

15 kuliček jalovce

1 bobkový list

200 ml světlého piva

1 brambora

Postup:

Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Rajčata s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce dáme rozehřát trochu oleje. Vsypeme špek s cibulí a společně restujeme. Pak přidáme maso a důkladně jej ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčata s paprikou, zaprášíme mletou paprikou, osolíme a opepříme. Přidáme jalovec, nové koření bobkový list, promícháme a chvíli vše dusíme ve vlastní šťávě.   Pak do guláše přidáme trochu vývaru, pivo a za občasného míchání dusíme, až maso změkne. Vývar přiléváme podle potřeby. Když je maso téměř měkké, guláš zahustíme strouhaným syrovým bramborem nebo suchým chlebem a povaříme. Nakonec guláš dochutíme solí, pepřem, majoránkou a vyjmeme jalovec. Guláš podáváme nejlépe s čerstvým chlebem

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama