Srnčí guláš se zeleninou

Suroviny:


  • 600 g srnčího předního

  • 50 g slaniny

  • 1 lžíce sádla

  • 1 lžíce mladého divokého koření

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce mleté papriky

  • 1 lžíce rajčatového protlaku

  • 1 lžíce cukru krupice a vinného octa

  • 200 g šalotky

  • 150 g karotky

  • 50 g celeru

  • 2-3 lžíce hladké mouky


Postup:

Do kastrolu vložíme sádlo, na drobné kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji částečně rozpustit. Na tuku se slaninou osmahneme na drobno pokrájenou cibulku a česnek. Přidáme maso, opečeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, přidáme mleté divoké koření a dusíme pod poklicí ve vlastní šťávě.

Když se voda, kterou maso pustilo, vydusí, poprášíme vše mletou paprikou, vmícháme protlak, cukr, ocet, přidáme šalotky a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso skoro měkké, zahustíme guláš vychladlou zlatou jíškou ze zbylého tuku a mouky. Dáme povařit asi na 20 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem..

reklama
reklama

Komentáře