Srnčí hřbet s kucmochem

Budete potřebovat:

600 g srnčího hřbetu, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu, sůl, mletý pepř

Na kucmoch:

300 g brambor, 90 g hrubé mouky, sůl, vepřové sádlo

Postup:


  1. Srnčí hřbet očistíme od blan, osolíme, opepříme a obalíme v oleji. Vložíme na horkou pánev a necháme ze všech stran opékat pár minut.

  2. Poté přidáme česnek, tymián a máslo (zhruba 2 lžíce). Pomalu přeléváme šťávou a necháváme maso dodělat. Před servírováním necháme maso na utěrce okapat a až pak porcujeme.

  3. Kucmoch připravíme následovně – oškrábané brambory nakrájíme na malé kostky a necháme uvařit téměř doměkka, slijeme tři čtvrtiny vody a nasypeme mouku.

  4. Přikryjeme pokličkou a necháme v teple 20 minut zapařit. Poté vše rozšťoucháme a tvarujeme noky, které opečeme na sádle. .

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama