Srnčí medailonky

Báječný pokrm plný skvělých surovin. Svou chutí vyhoví nejen myslivcům.


Ingredience:


8 kusů srnčího masa


16 plátků slaniny


hladká mouka


80 g másla


150 g žampionů


citronová šťáva


koriandr


4 lžíce smetany ke šlehání


vývar (nebo voda)


40% koňak 


pepř


cukrový rozvar


Postup:


Medailonky nenaklepávejte. Obtočte je plátky slaniny a zpevněte kuchyňským provázkem. Osolte je, opepřete a obalte v mouce. Zprudka je opečte na másle.


Na zbytku másla osmahněte na tenké plátky pokrájené žampiony. Osolte je, opepřete a ochuťte koriandrem a citronem. Zaprašte je moukou, osmahněte a poté zalijte smetanou a trochou vývaru (nebo vody). Vařte ještě asi 7 minut. Nakonec  ochuťte koňakem.


Medailonky podávejte se skrojkem citronu, s třešňovým rozvarem (krátce povařenými třešněmi s trochou cukru a ovoněnými střikem třešňové pálenky) a se širokými nudlemi. Dozdobte petrželkou.

reklama
reklama

Komentáře