Můj čas na kafíčko

Stará kniha v sobě skrývala nečekaný zázrak!

Některá čísla stránek byla zakroužkovaná. Zarazil mě jejich počet.

Poselství z minulosti může ovlivnit náš život v budoucnosti.

Stalo se to před třemi lety, když jsme prodávali dům po manželových rodičích. Ještě předtím jsme nemovitost vyklízeli a přitom jsme objevovali různé „poklady“. Mezi nimi byly i staré knihy. Manžel je chtěl vyhodit, já si ale některé ponechala.

Neustále padala z krabice

Krabici s knihami jsme uložili u nás na půdě. Dlouho jsem se nemohla dostat k tomu, abych je protřídila. Jednoho sobotního odpoledne jsem si konečně na půdě posadila na starou bednu a začala obsah krabice podrobně prohlížet. Mezi všemi těmi knihami mě zaujala jedna opravdu hodně stará - pocházela z 19. století a bylo mi jasné, že v antikvariátu za ni můžeme dostat dobře zaplaceno. Když jsem ji vracela do krabice, třikrát se mi to nepodařilo. Kniha mi vždycky spadla zpátky k nohám. Sváděla jsem to na svoji nešikovnost. Pak mě ale napadla bláznivá myšlenka, že mi ta stará knížka třeba chce něco naznačit. Ještě jednou jsem v ní zalistovala a všimla jsem si, že čísla některých stránek jsou zakroužkovaná. Těch stránek bylo šest.

Důkazům manžel uvěřil

Sama už nevím, jakou myšlenkovou zkratkou jsem dospěla k tomu, že mě napadlo ta čísla vsadit ve Sportce. Manželovi jsem o tom neřekla, aby se mi nevysmál. S napětím jsem pak sledovala následující losování. Zůstala jsem v šoku, když ta čísla skutečně vyhrála. Nešlo o milióny, „jen“ o statisíce - to jedno číslo vyšlo jako dodatkové. I tak to ale bylo neuvěřitelné. Jakmile jsem tu šťastnou zprávu oznámila manželovi, už jsem se nezdráhala říct mu, co mému rozhodnutí vsadit Sportku předcházelo. Uvěřil mi, protože měl před sebou jasný důkaz - výherní tiket a čísla zakroužkovaná v knize. Ačkoliv do té doby ani jeden z nás nevěřil na zázraky a věci mezi nebem a zemí, myslíme si, že manželovi rodiče nám tímhle způsobem nějak z onoho světa chtěli vylepšit život!

Pavlína Š. (48), Ostrava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden