Můj čas na kafíčko
Staré dobré časy nejen o školácích a učitelích
Staré dobré časy nejen o školácích a učitelích

Na sklonku letních prázdnin vychází další číslo báječného časopisu Staré dobré časy, které se proto věnuje hlavně školákům a jejich učitelům. A to nejen těm hodným, ale i těm, kteří během výkonu svého náročného povolání přišli o nervy. Zaměřili jsme se proto na oblíbené české filmy a seriály, které nás zavedly do školního prostředí.

Šplhoun a šílený psychiatr

Dozvíte se například leccos zajímavého o natáčení báječné komedie „Marečku, podejte mi pero!“. Není divu, že se nám tento půvabný snímek líbí i dnes, téměř padesát let od svého vzniku.

Vždyť jej také napsali pánové Ladislav Smoljak i Zdeněk Svěrák, kteří měli pedagogické vzdělání a sami nějakou chvíli učili. A navíc se během své krátké pedagogické kariéry setkali s žáky, kteří jim později posloužili jako předobraz pro jejich filmové hrdiny.

Vyprávět si budeme i o jednom herci, který se v tomto legendárním snímku objevil. Václav Lohniský si samostatný článek jistě zaslouží. Vždyť i když tak často hrával šplhouny a šílené psychiatry, v soukromí to byl velice milý muž, kterého kolegové a přátelé milovali. 

Dvořil se jí i Karel Gott

Na stránkách tohoto čísla se rovněž dočtete zajímavosti o Miloši Kopeckém. Třeba to, že svému otci nedokázal odpustit, že nepřímo zavinil smrt jeho milované maminky.

Možná, že právě tato bolestná zkušenost odstartovala duševní trápení, s kterým se tento velký herec musel po celý život potýkat. Vždyť zatímco Kopecký z televizní obrazovky rozdával lidem radost, doma se utápěl v těžkých depresích.

Vyprávět si rovněž budeme o jedné z nejkrásnějších českých hereček Evelyně Steimarové, které se dvořil náš nejznámější zpěvák Karel Gott. A dokonce vám prozradíme, že byl tehdy ještě velmi nesmělý, a tak mu dlouho trvalo, než se vůbec vyslovil.

Titul objednávejte ZDE

Související články
Má János Bán stále zuby z role Otíka doma v šuplíku?
premium
Známe ho vlastně jen z jedné role, ale i tak se stal maďarský herec János Bán (68) pro české diváky nesmrtelnou legendou. Někteří umělci míří za svoji slávou už odmala, alespoň ve svých cílech a představách. O Jánosi Bánovi (68), představiteli Otíka z kultovního filmu Vesničko má středisková, to ovšem neplatilo. Zajímal ho sport a […]
Pomáhaly návykové látky Bowiemu překonat velký ostych?
premium
Byl výjimečný a v hudebním světě zanechal nesmazatelnou stopu. Na co David Bowie (†69) sáhl, to mu šlo od ruky. Ve svém nitru ale bojoval s mnoha démony, které řešil ne zrovna zdravým životním stylem, k němuž samozřejmě patřily i drogy. Ovlivnil nespočet současných hudebníků a jeho vliv zřejmě jen tak nevymizí. David Bowie (†69) vždy věděl, že kromě talentu […]
Výběr povolání Ivy Janžurové? Máma jí dala facku!
premium
V sedmdesátých letech začalo rolí ubývat, měla z politických důvodů zákázáno hrát. Využila toho k založení rodiny, na svět přišly dvě dcery. Okolnosti narození Ivy Janžurové (83) byly nesmírně dramatické. Mamince, když otěhotněla, bylo devětatřicet, tvrdila, že už je to příliš vysoký věk. Navíc již měla dva chlapečky. Na třetí dítě se necítila, s tatínkem zvažovali, co budou […]
Slavným se Macaulay Culkin stal možná příliš brzy
premium
Culkinovi byli chudí, a hlava rodiny rozhodla, že by jedno z dětí mohlo vydělat peníze u filmu. Volba padla na blonďáčka Macaulaye. Byl největší dětskou hvězdou své doby, nejúspěšnější dětský herec 90. let. Přesto se nedá říct, že by ho to učinilo šťastným. Byl dítětem ctižádostivých rodičů. Je ovšem třeba podotknout, že Culkinovi nebyli žádní závratní boháči. Matka […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz