Staročeská couračka

Suroviny na 4 porce:

½ kg kysaného zelí

5 brambor

1 cibule

60 g másla

50 g slaniny

30 g hl. mouky

pepř, sůl

Postup:

Pokrájené zelí zalijeme 1,5 l osolené vody a dáme vařit. Z másla, mouky a drobně nasekané cibule připravíme zlatavou jíšku a vmícháme ji do zelí. Když je měkké, přidáme zvlášť uvařené, na kostky nakrájené oloupané brambory, ještě společně povaříme, opepříme a nakonec zalijeme na kousky nakrájenou slaninou, kterou jsme opekli na teflonové pánvi. Ochutíme několika kapkami maggi. Horkou polévku podáváme v nahřátých hlubokých miskách s chlebem jako rychlý jednoduchý oběd.

Extra tip: K slanině můžeme přidat nakrájenou klobásku nebo jinou uzeninu.

reklama
reklama

Komentáře