Staročeská roštěnka

Připravte si roštěnku pouze s chutnými potravinami. Když navíc ještě přidáte místo klasické mouky pohankovou, bude tento pokrm i zdravější.

Superpotraviny: pohanková mouka

Ingredience: 6 ks roštěnek, 100 g sádla, 60 g cibule, 30 g slaniny, 40 g pohankové mouky, 0,5 l sladké smetany, šťáva z citronu, 1 lžička mleté sladké papriky, mletý černý pepř, sůl, 1 kapie, vývar

Postup: Roštěnky nařízněte, naklepejte, osolte, opepřete a na sádle opečte. Osmažte nakrájenou cibuli, slaninu a kapii.

Podlijte vývarem, vložte opečené roštěnky a pod pokličkou duste doměkka. Hotové roštěnky vyjměte, zbylou šťávu zaprašte pohankovou moukou, paprikou a osmahněte. Zalijte smetanou, povařte a přeceďte nebo rozmixujte

reklama
reklama

Komentáře