Koblihy nepatří jen k masopustu, chutnají skvěle kdykoli během roku, proto neváhejte a hned se do nich pusťte
Ingredience
250 ml teplého mléka, 500 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 30 g kvasnic, 100 g másla, 4 žloutky, 2 lžíce rumu, 2 vejce, špetka sol, ½ lžičky nastrouhané citronové kůry, 1 sklenička marmelády, olej na smažení, moučkový cukr
Postup
Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek. V míse si mezitím vyšleháme žloutky s cukrem. Přidáme ostatní ingredience a nakonec přidáme kvásek. Vyhněteme těsto a necháme půl hodiny kynout. Těsto vyválíme na pomoučněném válu. Poté vykrojíme kolečka hrnečkem či skleničkou. Na kolečko dáme marmeládu, překryjeme ho dalším kolečkem, okraje přitlačíme a zpevníme je tak, že je ještě jednou vykrojíme. Kobližky smažíme v rozpáleném oleji tak, aby byly ponořené. n Pak je poprášíme moučkovým cukrem.