Staročeský kaldoun s knedlíčky

Klasická česká, lehce zahuštěná polévka z drůbežích drobů je dokonalý životabudič, jenž se v době, kdy je venku pěkná zima, určitě hodí.

Ingredience:  1 balení kuřecích drobů, 100 g strouhané kořenové zeleniny, 150 g másla, muškátový květ, sůl, pepř, petržel

Játrové knedlíčky:  80 g kuřecích jater, 20 g másla, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce mléka, majoránka, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Postup:  Droby dejte vařit. Osolte je, opepřete a dochuťte muškátovým květem. Na másle osmažte zeleninu. Vše vařte hodinu a půl.

Připravte si knedlíčky. V míse třete máslo s vejcem, solí a pepřem, přidejte rozmačkaný česnek, majoránku, strouhanku, mléko a nasekaná játra. Knedlíčky zavařujte do polévky 7–10 minut.

reklama
reklama