Pražský biftek je králem mezi bifteky a kdo ho nikdy neochutnal, měl by.
Ingredience: 6 plátků svíčkové, 4 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, sádlo na smažení, sterilované okurky, sterilovaná zelenina, 1 cibule, 1 paprika, 1 rajče, 6 plátků šunky, 6 sázených vajec
Postup: Plátky svíčkové odblaníme a naklepeme je jen klouby ruky. Dáme je do misky, zakapeme je olejem a na několik hodin dáme odpočinout do ledničky, nejlépe však přes noc. Vyjmeme je z ledničky asi tak půl hodiny než je začneme smažit. Nasolíme je, opepříme a obalíme v mouce a v pánvi v rozpáleném sádle je zprudka osmažíme z každé strany 4 -5 minut.
Zároveň ve druhé pánvi orestujeme plátky šunky a připravíme si také sázená vejce, které jen lehce osolíme. Spolu se zeleninou dáme na biftek.