Moje šťastná hvězda

Staročeský pražský biftek

Pražský biftek je králem mezi bifteky a kdo ho nikdy neochutnal, měl by.

Ingredience: 6 plátků svíčkové, 4 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, sádlo na smažení, sterilované okurky, sterilovaná zelenina, 1 cibule, 1 paprika, 1 rajče, 6 plátků šunky, 6 sázených vajec

Postup: Plátky svíčkové odblaníme a naklepeme je jen klouby ruky. Dáme je do misky, zakapeme je olejem a na několik hodin dáme odpočinout do ledničky, nejlépe však přes noc. Vyjmeme je z ledničky asi tak půl hodiny než je začneme smažit. Nasolíme je, opepříme a obalíme v mouce a v pánvi v rozpáleném sádle je zprudka osmažíme z každé strany 4 -5 minut.

Zároveň ve druhé pánvi orestujeme plátky šunky a připravíme si také sázená vejce, které jen lehce osolíme. Spolu se zeleninou dáme na biftek.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden