Moje sladké tajemství

Statečná herečka musela přihlížet, jak její syn umírá

Ačkoli oba rodiče trávili u lůžka nemocného synka celé dny, nebylo to nic platné!

Když se Veronika Žilková (59) zamilovala do Martina Stropnického (64), nebála se ani pozdního mateřství. Bohužel, trápení, které s tím bylo spojeno, herečku málem srazilo na kolena.

O Veronice Žilkové (59) je známo, že je nejen skvělá herečka, ale i velice statečná dáma. Než se zamilovala do svého kolegy, politika a známého diplomata Martina Stropnického (64), pořídila si postupně se dvěma manželi tři vlastní a dvě osvojené děti. Protože ale obě její manželství skončila rozvodem, musela pracovat do úmoru, aby početnou rodinu zabezpečila.

Je skutečně Martin Stropnický jejím osudovým mužem?

Nebála se dalšího mateřství

Jakmile začala žít se Stropnickým, pochopila, že má vedle sebe chlapa do nepohody. Nebála se proto dalšího mateřství a v září 2005 přivedla, jako třiačtyřicetiletá, na svět holčičku Kordulu (15). Mít doma znovu roztomilé miminko se jí patrně zalíbilo, protože jen za necelé dva roky přibyl do rodiny další potomek, chlapeček Melichar.

Tentokrát ale nebyl osud k Veronice tak laskavý. Syn se narodil s vrozenou brániční kýlou, a i když ho lékaři okamžitě operovali, šance na jeho vyléčení byla mizivá. Ačkoli Veronika i Martin trávili u nemocničního lůžka svého synka doslova celé dny, nebylo to nic platné.

Herečka se dokonce později svěřila, že stále doufala, že jednoho dne napíše knihu o tom, jak svého syna naučila dýchat. To se ale bohužel nestalo.

Malý Melichar po sedmiměsíčním boji o život zemřel. Žilková tak během několika let zažila radost z narození dětí i obrovskou bolest z předčasného odchodu jednoho z nich. Ačkoli byla z Melicharovy smrti zdrcená, život musel jít dál.

Mohla by být její babičkou

Statečná herečka tu musela být pro svého manžela a všechny své děti. A to především pro Kordulu, která potřebovala její milující náruč. Bohužel právě kvůli své dceři Veronika dnes poznává i odvrácené stránky pozdního mateřství.

Jak herečka řekla, Kordula moc dobře vnímá skutečnost, že by Veronika vzhledem ke svému věku mohla být její babičkou. A to pro dospívající dívku není příjemné.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden