Šťavnatá kuřecí prsa na meruňkách

Kuře a meruňky k sobě prostě pasují. Pokud jste tuto kombinaci ještě neochutnali, tak neváhejte. Dost možná to ocení i vaše rodina nebo přátelé.


Ingredience:


4 porce kuřecích prsou


4 meruňky 


4 lžíce medu


2 lžíce sójové omáčky


olej a sůl 


10 kusů hřebíčku


1 stroužek česneku


skořice mletá


čerstvá petržel


Postup:


Hřebíčky roztlučte v hmoždíři a prosejte do misky. Přidejte špetku mleté skořice, prolisovaný stroužek česneku a olej (asi 4 lžíce), lehce osolte a dobře promíchejte.


Kuřecí maso omyjte, osušte, opatrně naklepejte a potřete připravenou směsí koření, oleje a česneku. Ochucené maso uložte v chladu a nechte asi 2 hodiny marinovat.


Odleželá kuřecí prsa vložte do rozehřáté pánve a zprudka je z jedné strany opečte.


Obraťte je, přidejte rozpůlené a vypeckované meruňky nakrájené na měsíčky, pánev zakryjte poklicí a maso s meruňkami poduste asi 5 minut. Pak přilijte med a sójovou omáčku a již jen krátce prohřejte. Nakonec naservírované maso posypejte čerstvou nasekanou petrželkou.

reklama
reklama

Komentáře