Moje šťastná hvězda

Šťavnatá nadívaná kuřátka

Nejenže efektně vypadají, ale také jsou plná zajímavých chutí.


Ingredience:


4 kusy jarních kuřátek


dušený špenát k podávání


Nádivka:


2 housky


75 g másla + na pečení


200 ml smetany ke šlehání


2 žloutky


1 bílek


100 g mandlí nahrubo


1 hrst petrželky


muškátový oříšek


sůl a pepř


Postup:


Housky nakrájejte na kostky a opečte na polovině másla. Pak je zalijte smetanou s rozšlehanými žloutky a zbylým rozpuštěným máslem.


Osolte, okořeňte, přidejte muškátový oříšek a tekutinu nechte vsáknout do pečiva. Poté přimíchejte nahrubo nasekané mandle a najemno nasekanou petrželku.


Bílek ušlehejte na tuhý sníh a lehce ho zapravte do směsi, kterou naplňte vně i uvnitř osolená kuřátka. Pečte je na másle, lehce podlitá vodou, při 160 °C asi 40 minut. Podávejte se špenátem.


Něco navíc


Nevykostěná kuřata sice krásně drží tvar a budou vypadat skvěle na talíři, hrozí ale, že se při pečení kolem páteře hůře propečou. Pokud chcete mít jistotu, kostí je raději zbavte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden