Šťavnatá nadívaná kuřátka

Nejenže efektně vypadají, ale také jsou plná zajímavých chutí.


Ingredience:


4 kusy jarních kuřátek


dušený špenát k podávání


Nádivka:


2 housky


75 g másla + na pečení


200 ml smetany ke šlehání


2 žloutky


1 bílek


100 g mandlí nahrubo


1 hrst petrželky


muškátový oříšek


sůl a pepř


Postup:


Housky nakrájejte na kostky a opečte na polovině másla. Pak je zalijte smetanou s rozšlehanými žloutky a zbylým rozpuštěným máslem.


Osolte, okořeňte, přidejte muškátový oříšek a tekutinu nechte vsáknout do pečiva. Poté přimíchejte nahrubo nasekané mandle a najemno nasekanou petrželku.


Bílek ušlehejte na tuhý sníh a lehce ho zapravte do směsi, kterou naplňte vně i uvnitř osolená kuřátka. Pečte je na másle, lehce podlitá vodou, při 160 °C asi 40 minut. Podávejte se špenátem.


Něco navíc


Nevykostěná kuřata sice krásně drží tvar a budou vypadat skvěle na talíři, hrozí ale, že se při pečení kolem páteře hůře propečou. Pokud chcete mít jistotu, kostí je raději zbavte.

reklama
reklama

Komentáře