Šťavnatá pečínka na smetaně

Místo kořenící směsi můžete použít tymián a 2 mleté hřebíčky. To naprosto stačí.


Ingredience:


sůl


kořenicí směs na jehněčí maso Shan


mletý bílý pepř


50 g ghí (přepuštěné máslo)


160 g cibule


1 lžíce oleje


2 lžíce petrželky plocholisté


250 ml vývaru (masový z kostky)


300 ml smetany ke šlehání


1 kg jehněčího masa – kýta bez kosti


Postup:


Omytou a očištěnou kýtu ovažte provázkem, aby při pečení měla pravidelný tvar, osolte a opepřete. Kýtu zprudka opečte ze všech stran na ghí s olejem.  Maso přendejte do pekáčku a na vypečené šťávě orestujte dozlatova pokrájenou cibuli, přidejte k masu společně s kořenicí směsí.


Maso podlijte částí horkého vývaru, zakryjte a pečte asi 90 minut na 180 °C doměkka. Maso pravidelně obracejte a podlévejte vývarem. Hotové maso vyndejte, sundejte provázek a nechte v teple.


Šťávu propasírujte přes husté síto, přilijte smetanu, osolte a opepřete, nechte přejít varem. Na plátky nakrájené maso přelijte omáčkou a posypejte petrželkou.

reklama

Komentáře