Moje šťastná hvězda

Šťavnatá zelenina s bylinkami

Grilovaná zelenina je neskutečně chutná. Díky grilování dostane kouřovou chuť a bylinky jí dodají omamnou vůni.


Na náplň:


1 menší cuketa


1 menší lilek


2 červené papriky


4 čerstvé žampiony


2 snítky rozmarýnu


2 snítky tymiánu


2 snítky oregana


sůl, pepř


olivový olej


Postup:


Zeleninu důkladně omyjte a osušte. Cuketu a lilek nakrájejte na kolečka. Papriku rozpůlte, žampiony zase nakrájejte na silnější plátky. Všechnu zeleninu dobře osolte, opepřete a přidejte nasekané čerstvé bylinky. Poté ji nechte chvíli odpočinout. Nakonec zeleninu promíchejte s trochou olivového oleje. 


Rozpalte gril a kousky zeleniny ogrilujte na alobalu nebo alobalovém tácku. Před servírováním zeleninu dozdobte čerstvým tymiánem nebo jinou bylinkou.


A ještě jednou zeleninu opepřete čerstvě namletým pepřem a mořskou solí. Grilovaná zelenina skvěle chutná teplá i studená a můžete ji jíst jako přílohu k masu, sýrům nebo jen tak samotnou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden