Moje šťastná hvězda

Šťavnaté burgery z červené řepy

Pokud zrovna máte den, kdy není úplně chuť na maso, pak vás tento červený burger jistě mile překvapí. A to nejen svým vzhledem, ale hlavně chutí.

Ingredience: 400 g červené řepy, 1 stroužek česneku, 200 g ovesných vloček, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžička římského kmínu, 1 hrst petrželové nati, sůl

Na dokončení:  4 houskové bulky, 2 lžíce majonézy, 2 hrsti salátových listů, 1 rajče

Postup: Červenou řepu vložte do většího hrnce, zalijte vodou a vařte doměkka. Nechte vychladnout a oloupejte. Poté řepu rozmixujte společně s česnekem, přimíchejte ostatní suroviny a podle chuti osolte.

Vytvarujte mokrýma rukama burgery, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Pokud máte gril a zahrádku, tak burger hoďte klidně na něj. Přece jen, na ohni chutná všechno daleko lépe.

Housky rozkrojte, potřete majonézou, přidejte hrstku listových salátů, plátek rajčete, pak řepový burger, přiklopte a dobře zabalte. Nic na tom není. Pokud chcete zkusit něco trošku jiného, je pro vás právě tento pokrm správnou volbou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden