Šťavnaté kotlety

V případě hovězích kotlet neboli z boku jde o maso, které je poblíž páteře a zpracovává se i s kostí. Obvykle se připravují kotlety vepřové, ale dobře připravená hovězí kotleta obnáší lahůdkové masíčko.

Ingredience: 4 porce

● 4 hovězí kotlety
● sůl
● pepř
● 100 ml oleje
● 2 stroužky česneku

Postup:

Olej smíchejte s prolisovanými stroužky česneku. Přidejte sůl, pepř a hotovou směsí důkladně potřete kotlety z obou stran. Pak je nechte stát půl hodinky při pokojové teplotě. Poté je na oleji opečte z obou stran. Pečte z každé strany na grilovací pánvi nebo na grilu.

Hotové kotlety podávejte s opečenými bramborami. Při podávání můžete na každý kousek přidat plátek bylinkového másla. Podávejte s různými dipy podle chuti.

Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 130 Kč

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama