Šťavnaté kuřecí plátky na medu

I kuřecí prsní řízek může být šťavnatý a nebývale chutný.


Suroviny:


4 kuřecí prsní řízky


3 lžíce medu


3 lžíce worcesterské omáčky


sůl a čerstvě namletý pepř


rostlinný olej na smažení


petrželka na ozdobu


Postup:


Prsní řízky omyjte vlažnou vodou, osušte je, osolte a opepřete. V misce si rozmíchejte med společně s worcesterskou omáčkou a bohatě jí potřete kuřecí steaky z obou stran.


Nechte alespoň hodinu uležet při pokojové teplotě. V pánvi si rozpalte olej a pak zprudka prsní řízky orestujte z obou stran.


Nejsou-li příliš silné, z každé strany postačí 3 až 4 minuty. Servírujte s hranolky, šťouchanými bramborami či bramborovou kaší.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama