Šťavnaté masové koule

Koule z hovězího mletého masa se nejlépe hodí k opečenému chlebu nebo bramborové kaši.


Suroviny:


350 g hovězího mletého masa 


2 lžíce sušené majoránky 


2 stroužky česneku 


1 lžíce worcesterské omáčky


hrst čersvé petrželky


sůl, pepř


4 lžíce másla


2 dcl rostliiného oleje na smažení


Postup:


Hovězí maso promíchejte se sušenou majoránkou, prolisovanými stroužky česneku, worcesterskou omáčkou, máslem a čerstvou petrželkou. Podle chuti nezapomeňte přidat sůl a pepř. 


Z masové směsi vytvarujte kuličky. V hlubší pánvi si rozpalte rostlinný olej a všechny kuličky postupně osmažte ze všech stran.


Kuličky nechte od omastku okapat na kuchyňské utěrce. Nakonec je dozdobte trochou čerstvé petrželky. Případně je můžete ještě pokapat trochou worcesterské omáčky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden