Šťavnatý jelení steak

Jelení maso patří mezi labužníky vyhledávaná masa kvůli své nezaměnitelné chuti, vůni a červenohnědé barvě.


Ingredience:


400 g jelení roštěné


drcený jalovec


pepř, sůl, olej


Na omáčku:


2 lžíce naloženého zeleného pepře


hrst lišek z lesa


100 ml bílého vína


150 ml smetany


kousek másla


sůl


Postup:


Maso nakrájejte na plátky, cca 2 cm vysoké, potřete je lehce olejem a posypejte drceným jalovcem a pepřem. Nechte hodinu odležet při pokojové teplotě.


Vhodnou pánev rozpalte na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečte z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty. Maso vyjměte a udržujte teplé.


Do výpeku přidejte kousek másla a na něm orestujte lišky, nemusíte dlouho, tak 5 minut.


Přidejte zelený pepř, víno, nechte trochu odpařit a nakonec vlijte smetanu. Prohřejte a dochuťte. ν Maso osolte až nyní, naservírujte a podávejte s omáčkou. A vhodnou přílohou.


Něco navíc


Steaky můžete podávat i bez houbové omáčky, záleží jen na vaší chuti. Klidně je možné si k nim dát jinou omáčku, kterou máte k masu rádi.

reklama
reklama

Komentáře